2016. márc. 13.

Gondolat...

Csak egy pillanat amíg átfutja a testem és lelkem. Nem több egy villanásnál a fejemben és szememben egyaránt. Mégis van, hogy magával ragad. Elvisz messze. Vagy csak lefagyaszt. Sokszor van, hogy másokat megijeszt, vagy megnyugtat. Van, hogy minket nyugtat, esetleg megrémít. Ez mégis csak egy gondolat, ami fogva tart. Az is lehet, hogy kiszabadít. Van aki tudatosan esik rabjául. Más észre sem veszi, hogy eltelik az idő, míg gondolkodik. Ugyanakkor a gondolatnak nagy ereje van. Ez a sajátunk, a miénk. Senki sem veheti el. Megrontani s néha befolyásolni tudják, de mindezt, csak akkor, ha hagyjuk nekik. Néha meg is védhet.
A lényeg, hogy soha ne félj a gondolataidat szabadjára engedni. Fejlődhetsz is ezzel. Vagy csak egyszerűen megakadályozod önmagadat a megőrüléstől. Igaz, hogy a világ nagy, de a gondolatod lehet sokkal nagyobb. Ugyanakkor ne csak gondold, hanem cselekedd is. A gondolat tett nélkül mit sem ér. Csak simán gondolat marad ami nem teljesült be, vagy egyszerű elmélet mit nem vetettek gyakorlatba. Értelmét veszti és felemészt, vagy csak simán ismételten őrület lesz a vég.
Nos a lényeg az, hogy ne csak olvass, hanem lásd is amit olvasol. Ne csak játszódj, hanem élvezd a játékot. Ne csak énekelj, hanem gyönyörködj benne. Ugyanígy van az élettel ne csak élj napról napra, hanem használd ki, élvezd, játssz, gyönyörködj. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése