2015. márc. 4.

”Aperitif”

Így az életünk elején, hogy szépen kilépünk mindannyian a nagy világ felé és amit az első 5 néhány évben látunk tapasztalunk átélünk, az csak egy kis ízelítő épphogy, csak egy kis szelet vagy talán mondhatnám, hogy morzsa. Ahhoz képest, hogy mit tartogat számunkra az élet a többi években. Van egy bölcs mondás mi szerint ami elromolhat az el is fog romolni. Ez meg olyankor szokott történni mikor nem is számít rá az ember. Ettől függetlenül, hogy ha azt hiszed, hogy szar az élet, mindig van akinek szarabb/rosszabb. Persze ez nem vigaszként, mert az már mégis milyen vigasz valakinek a számára, hogy másnak rossz (nem modnom vannak ilyen kárörvendők, meg hasonló szerzemények). Hanem, hogy a panaszkodás helyett megoldást keresne az ember milyen jó lenne. Meg, hogyhanem másokat hibáztatna, hanem beismerné hibáját ébből tanulva legközelebb nem követi el ugyanazt a hibát.
Itt azért megoszlanak a vélemények, ugyanis egy kutyát meg tudsz tanítani, hogy ugyanazta  hibát ne csinálja, mert tudja, hohgy kap eyget vagy kaja megvonás lesz a tét és ezért nem cselekszi ugyanazt a hibát. Viszont az emberek azon lények akik, hogyha kapnak, vagy koplalnak akkor ias képesek, sokszor még tudatosan is elkövetni ugyanazokat a hibákat
Kis ízelítő a nagy világról. Sokszínű és sokoldalú meg sokféle, de ettől szép és jó. Ezért, hogyha kellenek a jó pillanatok akkor sajnálom, mert a rosszak nélkül nem adják őket, mert ez a kettő egy csomagban jön. És úgy ahogy az üzletben a csomagolás szép de a termék szar, úgy az életben is meg van rá az esély, hogy van amikor túl szép, hogy igaz legyen. Akkor nagy valószínűséggel csak álca, vagy rossz üzlet, hazugás, megjátszás, becsapás, kijátszás és még el lehet játszani a kifejezésekkel sokáig.
Viszont, hogy ne csak negatívumok maradjanak meg, persze vannak jók is, szép pillanatok, meghittség, igazság, nyeremény, szerzemény, szerelem, barátság és itt is el lehet játszadozni a gondolattal, mert mindenkinek meg van a saját vágya és álma. Jó étvágyat az ízelítőhöz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése